Bulgur med färsspett

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Rätten ser ut som att du är på restaurang :)

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • Köttbuljong av fond eller tärning
  • 2 msk olivolja
  • ½ strimlad purjolök
  • 1 mindre, gul skivad squash
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk röda kidneybönor (400 g)
  • 100 g tärnad fetaost
  • 400 g nötfärs
  • 1 äggula
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk kebabkrydda
  • Instruktioner

    Tillaga bulgurgrynen i buljong enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt olja, rör om och lägg på locket. Fräs under tiden purjolök och squash lätt. Krydda. Blanda vid servering de nykokta grynen med kidneybönor, purjo, squash och fetaost. Blanda färsen med äggula, vitlök och kryddor till en smidig färs. Forma färsen till avlånga korvar och pensla dem med olja. Stek dem tills de är genomstekta. Stick i spett vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben