Bulgurgratäng med fetaost

Serverar: 4 portioner

Detta är en klar favorit hos mig som nästan bara äter vegetariskt. Jag använder ofta grövre bröd till toppingen istället för vitt formbröd. Det går utmärkt att ta vad man råkar ha hemma.

Ingredienser

  • 3 ½ dl bulgur
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Torkad chili
  • 1 burk (ca 400 g) konserverade körsbärstomater
  • 200 g fetaost
  • ½ –1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl skivade oliver
  • Topping
  • 4 skivor vitt formbröd utan kanter
  • 1–2 msk olivolja
  • Hackad timjan
  • ½ –1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt chili och bulgurgrynen och låt dem bli glansiga. Späd med buljongen och koka färdigt.
    2. Toppingen: Mixa bröd, olja, parmesan och timjan till en smulig massa. När bulguren är färdig rör ned soltorkade tomater, oliver och körsbärstomater. Smaka av.
    3. Varva blandningen med smulad fetaost i en smord ugnsform. Strö över toppingen och grädda i 225 grader tills ytan har fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    staccato 3 maj 2010

    Aningen salt, annars väldigt gott! Buljong, oliver och fetaosten bidrar ju alla till sältan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben