Bulgurpytt, korv och varma tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Variera pytten med olika slags korv, t ex kabanoss, bratwurst eller merguez. Rätten passar utmärkt att ta med i matlåda.

Ingredienser

  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 3 dl bulgur
  • 300 g choritzokorv
  • 400 g ärter
  • Tomater
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Tomater: Sätt ugnen på 250°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken och strö på tomaterna. Ringla över olivolja och strö på saltet. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
    2. Koka upp buljongen. Tillsätt bulgur och låt koka under lock ca 10 min eller enligt förpackningens anvisning. Skär korven i tunna skivor på snedden. Stek korv och ärter utan extra matfett i en stekpanna. Vänd ner färdigkokt bulgur. Servera med varma tomater.
    3. Ca 505 kcal per portion: 22 g fett • 22 g protein • 54 g kolhydrater

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben