Bulgursallad med ägg och persiljedressade kikärtor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott och enkelt! Om man inte vill ha veggo varianten så lägg till knaperstekt bacon eller tonfisk.

Ingredienser

  • 4 port bulgur
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 kruka persilja
  • 3 kokta ägg
  • 200 g haricots verts
  • 1 paprika
  • 125 g osvavlade aprikoser
  • 100 g blandad salladsmix, ruccola, spenat, machesallad, m m
  • ½ tsk socker
  • ½ dl valfri ljus vinäger, vit balsam, äppelcider, vitvinsvinäger
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka 3 ägg i en stor kastrull och 4 port bulgur efter anvisning på paketet. Gärna med lite buljong för mer smak.
    2. Spola 200 g haricots verts i vatten så att de tinar en aning. Sänk ner silen med bönorna i äggvattnet när det återstår 1 min av koktiden. Skala äggen.
    3. Mixa 1 kruka persilja med 1 dl olivolja, ½ dl vinäger, 1 tsk salt, ½ tsk socker och 3 krm svartpeppar med en stavmixer eller i en matberedare.
    4. Skölj 1 paprika och 100 g salladsmix. Skär paprikan och 125 g aprikoser i strimlor.
    5. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten.
    6. Vill du ha kall bulgur så spolar du den kall i en sil.
    7. Blanda samman alla ingredienser med dressingen och toppa med klyftade ägg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben