Bulgursallad med aprikoser och mandel

Serverar: 8 portioner

Förbered ingredienserna till salladen i god tid och vänd ihop strax före servering.

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 4 dl bulgur
  • 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 8 torkade aprikoser
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 4 salladslökar
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Rosta i torr, het stekpanna tills den fått färg och blivit knaprig. Låt kallna.
    2. Koka bulgurn i buljong cirka 10 minuter eller enligt förpackningens anvisning.
    3. Strimla aprikoserna. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Skär tomaterna i bitar. Strimla salladslöken.
    4. Blanda olja, citron, salt och peppar. Rör i bulgur och persilja. Vänd i mandel, aprikoser, gurka, tomater och lök och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben