Bulgursallad med tonfisk

Serverar: 4 portioner

Perfekt picknickmat eller lunchlåda.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 2 dl kokande vatten
  • 2 citroner
  • 1 morot
  • 100-200 g rättika
  • ½ knippe färsk mynta eller persilja
  • 100 g salladslök eller 1 gul lök
  • 2 burkar tonfisk i olja, ca 300 g
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Häll kokande vatten över bulgurn. Låt stå 15 minuter under lock.
    2. Pressa under tiden saften ur citronerna, häll över bulgurn och rör om.
    3. Riv morot och rättika. Finhacka mynta (persilja) och lök.
    4. Blanda tonfisk och alla övriga ingredienser med bulgurn. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben