Bulgursallad med tre sorters melon och rökt kalkon
En somrig sallad som är perfekt att äta varma dagar. Passar bra som lunch på stranden. Självklart går det bra att byta ut bulgur mot andra gryn som couscous eller quinoa. Smakar också bra med pasta, t ex fjärilar eller skruvar.
Jag gillar kombinationen av honungsmelon, vattenmelon och nätmelon, men visst går det bra att kombinera de melonsorter man tycker bäst om.
Solroskärnorna gör salladen extra god och smakrik. Även där kan man variera och använda t ex pinjenötter eller pumpakärnor, allt efter smak och tycke :)
Ingredienser
1 dl bulgur (frebaco)
½ honungsmelon
1 klyfta vattenmelon (utan kärnor)
½ nätmelon
70 g ruccola
1 st rödlök (liten)
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
½ dl solroskärnor
150 g rökt kalkon i skivor
Instruktioner
- Koka bulgur med vatten och salt enligt instruktionerna på förpackningen.
- Skölj ruccolan noga och låt den rinna av. Blanda ruccola och avsvalnad bulgur och lägg på ett fat. Skala och dela rödlöken på mitten, skär tunna skivor och strö dem över salladen. Ta bort kärnor och skal från honungs-/vatten- och nätmelonen och skär i bitar. Fördela melonen över salladen. Skär fetaosten i bitar eller smula den över salladen. Strö över oliver och solroskärnor. Gör rullar av kalkonskivorna och lägg dem runt fatet.
- Servera med din favoritdressing och en skiva bröd, gärna grovt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej Tack för ett toppenrecept! Så otroligt gott. Full pott :) 5*