Caesarbönor med rökt kalkon

Serverar: 4 portioner

Det fanns inga färska bönor så jag tog frysta och så blev det kalkonfilé som är lite lättare att skära

Ingredienser

  • 1 rökt kalkonklubba (800–900 g)
  • 500 g färska bönor, t ex vaxbönor, sockerärter eller haricots verts
  • 1 kruka romansallad
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven Västerbotten
  • 1 tsk vatten
  • saften av 1/2 citron
  • Worcestersås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Ansa och snoppa bönorna. Plocka och skölj salladen, bryt den i grova bitar. Hacka sardellerna. Rör ihop i en skål med senap, äggula och vinäger. Pressa i vitlöken. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en homogen sås. Rör i parmesan och vatten. Smaka av med citronsaft, worcestersås, salt och peppar. Koka bönorna i 3–4 minuter i saltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag och blanda runt i skål med sallad och dressing. Servera med tunt skivad, rökt kalkon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben