Buljongkokt potatis med ratatouillegrönsaker

Serverar: 2 portioner

Hönsbuljongen sätter extra smak på potatisen. Variera med att byta ut bönorna mot ca 150 g fräst kycklingfärs.

Ingredienser

  • 400 g potatis, helst liten
  • 2 rosmarinkvistar, färska
  • 4 dl hönsbuljong av tärning
  • 2 dl vita bönor, kokta, gärna på burk
  • 1 st rödlök, liten
  • 150 g tomater, 1 - 2 st
  • 3 msk persilja, grovstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ paprika, röd eller gul
  • 100 g aubergine, 1 bit
  • 150 g zucchini, liten
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen om det behövs. Lägg potatisen, inte för tätt, i en liten kastrull. Lägg på rosmarinkvistarna. Häll på het buljong så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk under lock ca 15 minuter.
    2. Tryck till potatisen försiktigt med t ex en potatisstöt så att den spricker lite. Koka utan lock tills nästan all vätska kokat in, ca 10 minuter.
    3. Spola bönorna i kallt vatten. Skala och finstrimla löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda bönorna, löken, tomaterna, persiljan och balsamvinägern i en skål.
    4. Kärna ur paprikan. Skär paprika, aubergine och zucchini i bitar. Låt oljan bli riktig het i en stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Efterstek på medelstark värme under lock ca 5 minuter. Rör om då och då.
    5. Blanda de frästa grönsakerna med bön- och tomatblandningen. Smaka av.
    6. Servera potatisen med ratatouillegrönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 9 oktober 2008

    Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben