Farligt gott till fikat.
Alla måttangivelser är ungefärliga
Ingredienser
150 g smör eller margarin
1,5 dl grädde
2 dl mjölk
1 pkt jäst
7 dl mjöl
25 g socker
1 ägg
2-3 hg dumlekola
Ljus sirap
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och blanda i grädden och mjölken.
När vätskan är "fingervarm", blanda i jästen och sockret och rör runt tills det har löst upp sig.
Blanda i mjöl och se till att degen är ganska så lös och kladdig. Blanda sedan i ägget och låt jäsa i ca 30 minuter.
Smörj en ugnsplåt och sätt ugnen på 200 grader.
När degen är färdigjäst, mjöla händerna och tryck ut degen i plåten. Sen är det bara att trycka i dumlekolorna ganska tätt och ringla över lite sirap.
Låt kakan vara i ugnen ca 10 minuter eller tills den har fått en fin gyllene färg.