Långpannekaka med dumle

Tid: 30 minuter

Ett eget komponerat recept. Enkel långpannekaka med smak av Dumle.

Ingredienser

  • 150 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • Ca 12 dumlekolor (tyckte det räckte med 12 st men det är en smaksak, om man vill ha extra mycket smak av Dumle bör man ta fler)
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader.
    2. Skär dumlekolorna i mindre bitar. Värm upp mjölken i en kastrull på spisen (får inte kokas). Ta av från plattan och rör ner dom skurna dumlekolorna. Rör om tills det inte finns några "klumpar" kvar av dumlen.
    3. Smällt matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med matfettet och Dumle blandningen. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben