Blandade ihop ett nytt och lätt recept till kakor i går, de blev jättegoda.
Jag kommer att fortsätta att göra dessa, men testa en lite mindre långpanna nästa gång.
Ingredienser
Kokossmet
50 g smör
1 ½ dl kokos
1 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
Smet 1
100 g smör
1 dl kokt vatten
2 ägg
1 ½-2 tsk citronarom
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smet 2
100 g smör
1 dl kokt vatten
2 ägg
1-1 ½ tsk romarom
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Till formen
Smör
Kokos
Instruktioner
- Ugn 175 grader i 20-30 minuter, beroende på långpannans storlek och ugnen.
Min långpanna var stor (35 gånger 49), därför blir kakorna också lite tunnare.
- Börja med att smälta smöret till kokossmeten (får ej kokas).
Blanda ihop alla torra ingredienserna, häll på smöret och blanda väl, ställ detta åt sidan.
- Smält smöret till smet 1 och häll på kokande vatten.
Vispa äggen, helst med elvisp och häll i aromen.
Blanda alla torra ingredienserna, häll detta och smörblandningen i äggsmeten lite åt gången och rör om väl.
- Smet 2 gör du som smet 1 men byter ut aromen och tillsätter även kakaon.
- Smöra och strö kokosen i långpannan.
Ringla nu ut smet 1 i långpannan (bred ej ut den), det som inte täcker långpannan ringlar du ut med smet 2 (på detta sätt ser kakan lite tigrerad ut).
Ta nu och strö över kokossmeten, det går lättast att göra det med handen.
- Låt kallna och skär i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Älskar kokos!!! Supergod kaka =9