Långpannekaka x 7 smaker och 3 garneringa
Här är en långpannekaka som man kan variera som bara den. Några förslag hur finns i receptet. Sen är det bara din egen fantasi som sätter gränserna!
Ingredienser
2 dl flytande margarin
2 dl vatten
5 ägg
4 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Råsocker eller Dansukker Farinsocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smör eller margarin
Dansukker Råsocker till formen
Förslag på smaksättning
Förslag 1
2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
Förslag 2
2 msk kakao
Förslag 3
1 g saffran
Förslag 4
Ca. 400 g bär eller frukt i bitar, färsk
Förslag 5
Ca. 250 g russin eller annan torkad frukt
Förslag 6
100 g rivna morötter
200 g avrunnen krossad ananas
50 g valnötter
Förslag 7
300 g riven squash
Rivet skal av 1 lime
Förslag på garnering
Förlag 1
Dansukker Florsocker, valfri smak
Vatten till bra konsistens
Förslag 2
200 g Philadelphia färskost naturell
2½ dl Dansukker Florsocker
Rivet skal av 1 citron
Förslag 3
3 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
½ dl kaffe
50 g smält smör/margarin
Kokosflingor överst på glasyren
Instruktioner
Smörj en form, ca 30 x 40 cm, och strö på råsockret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175°. Stjälp upp kakan. Garnera kakan efter önskemål.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Kan man baka detta med olja också?
Tack för detta recept som passade utmärkt när baklusten slog till en regnig dag på stugan. Urvalet av ingredienser i skåpet var begränsat och därför var dessa alternativ perfekta. Satte i 1/2 l jordgubbar i bitar. Har lärt mig från ett italienskt recept att sätta kanel i sockerkaka. Det gjorde jag även nu, ca 1/2 tsk. Pröva! Då kakan ännu var ljum åt vi med glass. Det var smaskens.