Långpannekaka x 7 smaker och 3 garneringa

Serverar: 40 portioner

Här är en långpannekaka som man kan variera som bara den. Några förslag hur finns i receptet. Sen är det bara din egen fantasi som sätter gränserna!

Ingredienser

  • 2 dl flytande margarin
  • 2 dl vatten
  • 5 ägg
  • 4 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Råsocker eller Dansukker Farinsocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smör eller margarin
  • Dansukker Råsocker till formen
  • Förslag på smaksättning
  • Förslag 1
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • Förslag 2
  • 2 msk kakao
  • Förslag 3
  • 1 g saffran
  • Förslag 4
  • Ca. 400 g bär eller frukt i bitar, färsk
  • Förslag 5
  • Ca. 250 g russin eller annan torkad frukt
  • Förslag 6
  • 100 g rivna morötter
  • 200 g avrunnen krossad ananas
  • 50 g valnötter
  • Förslag 7
  • 300 g riven squash
  • Rivet skal av 1 lime
  • Förslag på garnering
  • Förlag 1
  • Dansukker Florsocker, valfri smak
  • Vatten till bra konsistens
  • Förslag 2
  • 200 g Philadelphia färskost naturell
  • 2½ dl Dansukker Florsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • Förslag 3
  • 3 dl Dansukker Florsocker
  • 1 msk kakao
  • ½ dl kaffe
  • 50 g smält smör/margarin
  • Kokosflingor överst på glasyren
  • Instruktioner

    Smörj en form, ca 30 x 40 cm, och strö på råsockret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175°. Stjälp upp kakan. Garnera kakan efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lulu 27 februari 2012

    Kan man baka detta med olja också?

    MiciSays 4 juli 2016

    Tack för detta recept som passade utmärkt när baklusten slog till en regnig dag på stugan. Urvalet av ingredienser i skåpet var begränsat och därför var dessa alternativ perfekta. Satte i 1/2 l jordgubbar i bitar. Har lärt mig från ett italienskt recept att sätta kanel i sockerkaka. Det gjorde jag även nu, ca 1/2 tsk. Pröva! Då kakan ännu var ljum åt vi med glass. Det var smaskens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben