Sockerkaka med dumle

Ett eget recept. Sockerkaka med smak av Dumle.

Ingredienser

  • 1 1/4 dl mjölk
  • 8-10 st dumlekolor
  • 50 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
    2. Dela dumlekolorna i mindre bitar. Värm upp mjölk i en kastrull (får inte kokas) och blanda ner dumlen i mjölken. Rör om tills alla "klumpar" försvunnit.
    3. Smält fettet.
    4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt dumleblandningen och fettet. Smaksätt med vaniljsocker.
    5. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben