Burgare i pitabröd med myntayoghurt

Serverar: 4 portioner

Ärterna ger burgarna en jättefin konsistens. De går verkligen hem hos barnen (även vuxna då), som tycker de är godare än dem med bara kött. Det går bra att byta ut de gula ärterna mot kikärter.

Ingredienser

  • 1½ dl torkade gula ärter
  • 300 g valfri färs, t ex nöt-, lamm-, fläsk- eller kycklingfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Rapsolja att steka i
  • Myntayoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ dl sweet chilisås
  • Salt
  • Servering
  • Pitabröd
  • Grönsallad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 rödlök, tunt skivad, eller knipplök
  • Eventuellt feferoni, avokado och groddar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ärterna över natten enligt anvisning på förpackningen.
    2. Mixa ärterna okokta till ett fint smul. Blanda ärterna med färs, lök, salt och peppar. Forma till burgare med blöta händer.
    3. Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt. Skär upp alla grönsaker.
    4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna tills de är genomstekta, 2-3 minuter per sida.
    5. Fyll pitabröden med sallad, tomat, lök, burgare, yoghurtsås och eventuellt feferoni, avokado och groddar. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben