Sätt hastighetsrekord och laga middagen på tio minuter. Lövbiffarna fylls med gorgonzola och serveras i stekta ciabattabröd med sallad, lök och chutney.
Ingredienser
2 ciabattabröd
1-2 msk olivolja
4 skivor lövbiff
3 krm triple peppar eller svartpeppar
4 krm flingsalt
1 liten finstrimlad rödlök eller gul lök
150 g gorgonzola
4 msk tomatchutney eller annan chutney
Ca 80 g sallad
Instruktioner
- Dela bröden på mitten och stek varje halva på längden. Stek dem gyllenbruna i olja.
- Lägg ut lövbiffarna en eller två i taget och strö på peppar och salt. Stek dem på hög värme ca ½ minut på ena sidan. Vänd dem och stek andra sidan. Lägg samtidigt på en bit gorgonzola ovanpå köttet. Stek ca ½ minut och vik ihop lövbiffen.
- Lägg biffen på den undre brödhalvan. Lägg på strimlad lök, chutney och sallad. Toppa med den övre halvan. Maten är klar!
Liknande recept
Kommentarer (0)