Burgare med lövbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Sätt hastighetsrekord och laga middagen på tio minuter. Lövbiffarna fylls med gorgonzola och serveras i stekta ciabattabröd med sallad, lök och chutney.

Ingredienser

  • 2 ciabattabröd
  • 1-2 msk olivolja
  • 4 skivor lövbiff
  • 3 krm triple peppar eller svartpeppar
  • 4 krm flingsalt
  • 1 liten finstrimlad rödlök eller gul lök
  • 150 g gorgonzola
  • 4 msk tomatchutney eller annan chutney
  • Ca 80 g sallad
  • Instruktioner

    1. Dela bröden på mitten och stek varje halva på längden. Stek dem gyllenbruna i olja.
    2. Lägg ut lövbiffarna en eller två i taget och strö på peppar och salt. Stek dem på hög värme ca ½ minut på ena sidan. Vänd dem och stek andra sidan. Lägg samtidigt på en bit gorgonzola ovanpå köttet. Stek ca ½ minut och vik ihop lövbiffen.
    3. Lägg biffen på den undre brödhalvan. Lägg på strimlad lök, chutney och sallad. Toppa med den övre halvan. Maten är klar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben