Serverar: 35 portioner
Tid: 2 timmar
En butterkaka med smak av kardemumma och rom.
Smula jästen i en bunke,. Häll på mjölken och rör så jästen löser sig. Tillsätt sen ägg, socker, kardemumma och smöret som delats i mindre bitar. Blanda sen i mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa. Blanda ihop fyllningen. Blanda i romessens i vaniljkrämen. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 40 x 25 cm stor. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär i 2-3 cm tjocka bitar och lägg i en bakplåtsklädd mindre långpanna. Tryck ner romkrämen mellan bullarna. Låt jäsa. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 30 minuter eller till de fått fin färg. Låt kallna. Del sen i lämpliga bitar.