Butterkaka i långpanna

Serverar: 35 portioner

Tid: 2 timmar

En butterkaka med smak av kardemumma och rom.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk vaniljsocker
  • Romkräm
  • 2 dl vaniljkräm
  • 1 tsk romessens
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke,. Häll på mjölken och rör så jästen löser sig. Tillsätt sen ägg, socker, kardemumma och smöret som delats i mindre bitar. Blanda sen i mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa. Blanda ihop fyllningen. Blanda i romessens i vaniljkrämen. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 40 x 25 cm stor. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär i 2-3 cm tjocka bitar och lägg i en bakplåtsklädd mindre långpanna. Tryck ner romkrämen mellan bullarna. Låt jäsa. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 30 minuter eller till de fått fin färg. Låt kallna. Del sen i lämpliga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben