Ugn: 200° Gör så här:
1. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker, ägggula och det mesta av mjölet.
2. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa ca 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela, 1 del ca 1/3 och en del ca 2/3 av degen.
4. Kavla ut den mindre delen till en platta, lite större än bottnen på en form med löstagbar botten, ca 25 m i diameter. Lägg plattan i formen och bred på vaniljkräm.
5. Kavla ut resten av degen till en avlång kaka, ca 20 x 40
cm. Bred på mandelmasseröran rulla ihop. Rulla ihop från långsidan. Skär i jämna bitar och och sätt i formen.
6. Jäs i 30 minuter.
7.Pensla med äggvitan och strö på mandel. Baka i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
8. Ta kakan ur formen och låt kallna på galler under bakduk.