Cabanossyspett med amerikansk barbequesås

Serverar: 4 portioner

Den här typen av söt-sur-kryddig-sås är typisk för amerikanska barbeques. Man lagar en stor sats som används till marinering, pensling och till det färdiga köttet. Tänk bara på att dela upp såsen i förväg och inte äta av den som kommit i kontakt med rått eller halvgrillat kött.

Ingredienser

  • BBQ-sås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 3 dl ketchup
  • 1msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl pressad citron
  • 2 tsk chilipulver
  • Cabanossyspett
  • 300 g fläskfilé
  • 1 dl BBQ-sås
  • 2-3 cabanossykorvar
  • Instruktioner

    Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivoljan och stek båda löksorterna mjuka i cirka fem minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på svag värme i fem till tio minuter. Marinera den tärnade fläskfilén i en deciliter av såsen. Använd ytterligare en deciliter till pensling. Servera resten av såsen med de färdiga spetten. Spett: Tärna fläskfilén. Låt den marinera i en deciliter av barbequesåsen två till tre timmar i rumstemperatur. Dela korven i bitar motsvarande fläskfilétärningarna. Varva korv och kött på blötlagda bambuspett eller metallspett. Grilla medelnära glöden i fem till åtta minuter. Vänd och pensla med såsen då och då.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben