Cajunbakad laxsida med guacamole och sötpotatis

Serverar: 6 portioner

Laxrätt i spännande het och söt tappning som för tankarna till amerikanska södern.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé av mittbiten med skinnet kvar
  • 1 kg sötpotatis
  • Olivolja
  • Salt
  • Flingsalt
  • Cajunblandning
  • 1 ½ msk flingsalt
  • 2 tsk rå-/rörsocker
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ tsk koriander
  • Guacamole
  • 3 mogna avokador
  • 1 lime
  • ½ rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • ½ dl hackad koriander
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Börja med guacamolen. Dela, kärna ur och gröp ut köttet från avokadon. Lägg det i en skål och mosa grovt med en gaffel. Pressa över juicen från limen och blanda i den.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka tomaterna. Blanda lök, vitlök, tomater och koriander med avokadon. Krydda med ¾ tsk salt. Låt stå svalt.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till cajunblandningen i en skål. Gnid in köttsidan på laxen med det. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna.
    4. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem runt om laxen. Ringla över 2 msk olja på sötpotatisen. Strö på 2 tsk flingsalt och blanda runt. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
    5. Servera med guacamolen och en sallad.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (2)

    mpb1977 24 februari 2011

    Jättegott!!!! :)

    villa_rosenhill 5 januari 2012

    Det var gott, men lite salt, nästa gång ska prova inte salta potatis!!! :-))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben