Cajungryta med Whisky

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Läcker gryta från Amerika. Kanske inget man slänger ihop till vardags, men gott gott gott är det!

Ingredienser

  • 3 st majskolvar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 gr rimmat sidfläsk
  • 300 gr sötpotatis
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 tsk chilipeppar eller cajun seasoning
  • 1 msk rökt chilipasta eller chipotlechili
  • 1 msk farinsocker
  • 0.5 kg frysta kräftor , gärna små
  • 1 dl whisky (Bourbon)
  • salt
  • Instruktioner

    1. 1. Fräs majs i bitar med lök, vitlök och rimmat fläsk. Lägg i potatisen hel om den är liten, dela den annars i bitar. Tillsätt buljong, chili och kryddor. Sjud under lock ca 10 min.
    2. 2. Tillsätt sedan kräftor och whisky. Koka ytterligare 10 min. Salta måttligt eftersom kräftorna är salta.
    3. 3. Servera med bröd och smör.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4
    3
    4.3
    1 h
    4
    4

    Kommentarer (1)

    eradiaboli 6 oktober 2011

    Lägger du i kräftorna med skal och allt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben