Cajunstekt älgbiff

Serverar: 4 portioner

Het cajunkrydda på älgkött är kanske inte en kombination man tänker på första hand, men denna rätt är väl värd att prova.

Ingredienser

  • 4 skivor älgbiff eller oxfilé (150-200 g)
  • 2 msk majsolja
  • Cajunkrydda
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½-1 tsk cayennepeppar
  • 3/4 tsk nymald vitpeppar
  • 3/4 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • Friterad scharlottenlök
  • Ca 2 dl majsolja
  • 4 skivade scharlottenlökar
  • Pastabädd
  • 250 g pappardelle eller annan bandpasta
  • 300 g färsk karljohanssvamp eller annan svamp
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 150 g tärnat rökt sidfläsk eller bacon
  • 3 skållade, urkärnade och tärnade tomater
  • 1 msk finhackad färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Banka biffarna mellan två plastark eller bakplåtspapper tills de är ca 5 mm tjocka. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg upp på en tallrik. Lägg biffarna ovanpå och tryck in kryddorna på båda sidor.
    2. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull. Lägg i scharlottenlöken och fritera den gyllenbrun. Lägg upp den på hushållspapper för att rinna av.
    3. Pastabädd: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva och dela svampen. Stek dem med vitlök i olja, salta och peppra. Ta upp svampen. Stek sidfläsk eller baconet. Blanda pastan med svampen, tomatköttet, sidfläsket och basilika.
    4. Stek biffarna i olja i en het panna ca 2 min på varje sida. Fördela pastablandningen på varma tallrikar, lägg biffarna ovanpå och toppa med den friterade löken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben