Het cajunkrydda på älgkött är kanske inte en kombination man tänker på första hand, men denna rätt är väl värd att prova.
Ingredienser
4 skivor älgbiff eller oxfilé (150-200 g)
2 msk majsolja
Cajunkrydda
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
½-1 tsk cayennepeppar
3/4 tsk nymald vitpeppar
3/4 tsk nymald svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
Friterad scharlottenlök
Ca 2 dl majsolja
4 skivade scharlottenlökar
Pastabädd
250 g pappardelle eller annan bandpasta
300 g färsk karljohanssvamp eller annan svamp
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk majsolja
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
150 g tärnat rökt sidfläsk eller bacon
3 skållade, urkärnade och tärnade tomater
1 msk finhackad färsk basilika