Grönpeppar kryddad älgbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Älgbiffar i jättegod sås. Bra kryddning på såsen. Har inte smakat något så gott på länge!

Ingredienser

  • 600 g älg- eller rådjursfärs
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm chilipulver
  • 2 krm salt
  • 3 msk inlagd grönpeppar
  • Sås
  • 3 dl. vispgrädde
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk körvel
  • 1 msk dragon
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    Blanda färs, äggula, chilipulver och salt. Forma 8 färsbiffar. Hacka grönpepparn. Rulla bullarna i hacket. Låt dem sedan "vila" i minst 30 minuter. Hacka och fräs löken. Blanda med resten av ingredienserna till såsen. Koka upp, sjud sen på låg värme. Stek älgbiffarna så att de får fin färg. Lägg dem den i såsen och sjud i ca 10 minuter. Red ev såsen om den känns tunn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben