Cannelloni med kantareller och västerbottensost

Serverar: 6 portioner

God vegetarisk pastarätt med underbart krämig fyllning!

Ingredienser

  • 250 g färska lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 3 morötter, 200g
  • 200 g färska champinjoner
  • 150 g kantareller
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk konjak
  • 2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl riven västerbottensost
  • Garnering
  • Parmesan
  • Rostade pinjenötter
  • Färsk timjan
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna, dela svampen i mindre bitar. Stek löken mjuk i lite smör, tillsätt morötter och svampen. Stek i ca 5 minuter. Vänd ner créme fraiche, konjak och kryddor. Dra åt sidan.
    2. Koka upp vatten i en gryta. Förkoka varje lasagneplatta ½ minut. Ta upp med hålslev och lägg på ett par skedar svampröra och rulla ihop. Du hinner fylla en rulle medan du förväller nästa platta. Lägger du i alla plattorna i grytan på en gång så klibbar de ihop när de sedan väntar på att bli fyllda.
    3. Lägg rullarna i en ugnsform. Vispa ihop grädde och riven västerbottensost och slå över rullarna. Gratinera i ugnen i 20 minuter. Strö över lite riven parmesan, rostade pinjenötter och färsk timjan.
    4. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben