Canneloni med kycklingfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättemumsigt

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 4 st tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 krm ingefära
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 16 st cannelonirör
  • Sås
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl ljus maizenaredning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kyckling hastigt under omrörning.
    2. Skölj och tärna tomaterna. Tillsätt dem och kryddorna till kycklingen. Skala och pressa i vitlök och rör i tomatpuré och vatten. Låt puttra i några minuter. Låt röran svalna något. Fyll sedan cannelonirören och lägg dem i en lätt smord ugnssäker form.
    3. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa i maizenaredningen och smaka av med salt och peppar. Strö över osten. Tillaga i ugn i 225 gr, ca 25 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    5
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben