Cappuccinomuffins med mockaglasyr

Serverar: 8 portioner

Jättegoda muffins med mycket smak av kaffe och cappuccino.

Ingredienser

  • 200 g choklad (gärna 100 g ljus & 100 g mörk)
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g rumstempurerat, osaltat smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 dl starkt, kallt kaffe
  • Cappuccinoglasyr
  • 100 g Philadelphiaost
  • 4 msk rumstempurerat, osaltat smör
  • 300 g florsocker
  • 1/2 dl kakaopulver, siktat
  • Ca 3 msk starkt, kallt kaffe
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i stora, grova bitar. Blanda mjöl, kakopulver, bakpulver och salt i en stor skål och ställ åt sidan.
    2. Rör smöret mjukt tillsammas med sockret och tillsätt ägget ett i taget. Vispa och häll sedan i mjölken och kaffet. Rör ner smör och mjölkblandningen i de torra ingredienserna. Rör om till allt är ordentligt blandat och rör till sist i chokladbitarna.
    3. Fördela smeten i muffinsformarna, nästan upp till övre kant. Grädda 28-30 min i 170°C. Gör du i mindre formar så grädda något kortare tid.
    4. Glasera med cappuccinoglasyren när muffisarna kallat.
    5. Cappuccinoglasyr: Mixa Philadelphiaosten och smör med elvisp. Tillsätt florsocker och kakopulver och rör till en slät kräm. Rör i kaffe tills glasyren har en bra, bredbar konsistens. Bred glasyren över muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben