Chokladmums med mockaglasyr

Serverar: 12 portioner

Glasyren till de här muffinsen är blandat med florsocker och kaffelikör. Och ännu lite festligare blir muffinsen om du toppar med chokladöverdragna kaffebönor.

Ingredienser

  • 1 dl kakao
  • 3/4 dl vatten
  • ½ dl ljus sirap
  • 125 g smör el margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr och garnering
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kaffelikör el starkt kaffe
  • Chokladöverdragna kaffebönor
  • Instruktioner

    1. Sikta ner kakaopulvret i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap. Ge blandningen ett uppkok. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
    2. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Sikta ner de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i den nu ljumma kakaoblandningen. Rör slätt och jämnt.
    3. Fördela smeten i pappersformar. Grädda i 175 grader mitt i ugnen 20-25 minuter. Känn med sticka att de är färdiga. Låt svalna.
    4. Glasyr och garnering: Rör samman florsocker och likör. Fördela på muffinsen och toppa med chokladbönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben