Chokladmums

Serverar: 8 portioner

Tid: 33 minuter

Härligt kladdiga och pösiga chokladformar. Servera dem gärna varma.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • Vispgrädde
  • Chokladsås
  • Instruktioner

    1. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Vispa gulorna pösigt med socker och vaniljsocker. Vispa vitorna till styvt skum. Vispa hastigt ner chokladsmeten i äggulesmeten och vänd sedan försiktigt ner äggviteskummet.
    2. Häll i smorda små ugnsäkra formar (rymd ca 1 1/2 dl). Fyll upp till ca 1 cm från kanten. Grädda i 200 grader 13-15 minuter eller tills formarna pöst upp ordentligt. Smeten sjunker sedan ner något. Servera med vispad grädde och chokladsås från tub.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben