Chokladmums med hallon

Serverar: 18-20 portioner

Nästan som små bakelser blir dessa härliga hallonrutor med vit choklad och chokladgrädde.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vispgrädde
  • Skal och saft av 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 5 dl hallon
  • Garnering
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 2 dl hallon
  • Chokladrullar eller chokladlöv
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör, grädde, citronskal och - saft. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Tillsätt det och rör samman till en smet.
    3. Häll smeten i en bakpappersklädd form, 20x30cm. Fördela hallonen i kaksmeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig.
    4. Hacka chokladen grovt och lägg den att smälta på den varma kakan. Bred ut chokladen jämnt. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Vispa grädden, sikta ner kakao.
    5. Klicka eller spritsa ut grädden på kakorna och garnera med hallon och chokladrullar eller chokladlöv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben