Glutenfria chokladmums

Serverar: 35 portioner

Jättegoda glutenfria mjuka kakor, typ kärleksmums!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 6 dl glutenfri mjölmix
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • (1 tsk fiberhusk)
  • 2 dl mjölk
  • Glasyr
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk smör
  • ca 3/4 dl starkt kaffe
  • Flagad mandel eller kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker.
    3. Blanda mjölmixen med bakpulver, kakao och eventuellt fiberhusk. Rör försiktigt ner mjölblandningen, smöret och mjölken i äggsmeten.
    4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en stor långpanna, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr med en provsticka. Låt kakan svalna något.
    5. Stjälp upp och ner på kakan med hjälp av en plåt och dra bort papperet.
    6. Gör glasyren: Rör ut florsockret med kakao. Smält smöret och tillsätt detta tillsammans med kaffe tills glasyren är lagom tjock att breda ut på kakan. Bred ut den jämnt och strö över mandel eller kokosflingor.
    7. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat. Kakan går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Hammantorp 2 maj 2011

    Tack, vilket bra recept. Jättegoda kärleksmums, kommer absolut att bakas fler gånger :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben