Caribisk Brownies i långpanna

Serverar: 30 portioner

En härligt saftig brownies med caribisk touch och smak av rom och kokos. Har du riktig rom hemma, blir browniesen extra smarriga om du använder det istället for essens.

Ingredienser

  • 175 g margarin
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 425 g strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl kokosflingor
  • 1-2 tsk mörk rom essens
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Smält choklad och margarin i en gryta på svag värme. Häll över chokladsmeten i en stor skål.
    3. Rör ner socker och vaniljsocker. Rör ner äggen, ett åt gången.
    4. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kokosflingor i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten. Smaksätt med romessens efter eget tycke och smak.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Om ovansidan börjar bli lite bränd, sätt in en bakplåt ovanför kakan. Låt kakan svalna helt i långpannan innan du skär upp den i fyrkanter.
    6. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bodil56 1 maj 2009

    Mina Caribiska Brownies. Jack Sparrow hade nog hällt i en hel flaska mörk rom i dem. Tyvärr får jag inte använda rom och andra spritdrycker i mina kakor på jobb. Men brownisen blev supergoda med rom essens också.

    Marsfisken 25 februari 2010

    Tack för ännu ett toppenrecept!!! Jag använde vaniljvodka i stället för Rom - och det gick precis lika bra :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben