Caribisk chokladdröm i långpanna

Serverar: 9-10 portioner

Tid: 4 timmar 35 minuter

Jag har vanlig vispad grädde till.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 1 knivsudd salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g riven kokos
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º och klä en liten långpanna 25x35 cm med bakplåtspapper. Vik kanter, dvs som du gör en rulltårta.
    2. Smält smöret och 100 g vit choklad i en kastrull och låt det sen svalna. Vispa äggen med sockret saltet och vaniljsockret tills det är vitt och pösigt. Tvätta limen och riv sedan skalet av den. Blanda ner det i smeten. Vänd ner chokladsmöret.
    3. Sikta 1 dl mjöl blandat med bakpulvret över smeten och rör ihop den. Fyll formen. Hacka resterande choklad och blanda med kokos och mandelspån och strö det sen över kakan. Baka mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan stå i kylen tills du ska bjuda på den. Vispa grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ca70 22 mars 2009

    Jättegod brytning med lime till den vita chokladen (jag använde Lindt Vaniljchoklad) och så kokosen på det - mums! Tack för receptet! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben