Tuttifrutti Brownies i långpanna

Serverar: 30 portioner

En fruktig och saftig brownies. Mängden torkad frukt kan minskas och ökas på allt efter eget tycke och smak. Det samma gäller den smaksatta chokladen. Kan vara svårt att få tag på i Sverige. Vanlig blockchoklad är inte så bra till brownies, använd choklad med hög kakaohalt.

Ingredienser

  • 175 g margarin
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 200 g mörk choklad med fruktsmak
  • 425 g strösocker
  • 1-2 tsk vaniljessens
  • 7-8 ägg
  • 100 g torkad ananas
  • 100 g torkad papaya
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 10-20 ml Ananas & Cocos Fruity Shot essens
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Smält choklad och margarin i en gryta över svag värme. Häll över chokladsmeten i stor skål. Rör ner sockeret. Tillsätt äggen, ett åt gången. Rör om väl efter vart ägg. Häll i essensen och rör om.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och torkad frukt i en skål. Rör i mjölblandningen i chokladsmeten. Häll smeten i långpannan så att den fyller upp från till hörn.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Om ovansidan börjar bli bränd innan den hunnit bli helt underbakt, sätt in en bakplåt ovanför kakan.
    5. Låt brownisen kallna helt i långpannan innan du skär upp den i fyrkanter med en vass kniv. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 2 maj 2009

    Fruktiga Tuttifrutti Brownies med ananas, papaya och mycket annat gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben