Tuttifrutti Brownies i långpanna
En fruktig och saftig brownies. Mängden torkad frukt kan minskas och ökas på allt efter eget tycke och smak. Det samma gäller den smaksatta chokladen. Kan vara svårt att få tag på i Sverige. Vanlig blockchoklad är inte så bra till brownies, använd choklad med hög kakaohalt.
Ingredienser
175 g margarin
200 g mörk choklad 70%
200 g mörk choklad med fruktsmak
425 g strösocker
1-2 tsk vaniljessens
7-8 ägg
100 g torkad ananas
100 g torkad papaya
1 ½ msk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 krm salt
10-20 ml Ananas & Cocos Fruity Shot essens
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Smält choklad och margarin i en gryta över svag värme. Häll över chokladsmeten i stor skål.
Rör ner sockeret. Tillsätt äggen, ett åt gången. Rör om väl efter vart ägg. Häll i essensen och rör om.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och torkad frukt i en skål. Rör i mjölblandningen i chokladsmeten.
Häll smeten i långpannan så att den fyller upp från till hörn.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Om ovansidan börjar bli bränd innan den hunnit bli helt underbakt, sätt in en bakplåt ovanför kakan.
- Låt brownisen kallna helt i långpannan innan du skär upp den i fyrkanter med en vass kniv.
Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Fruktiga Tuttifrutti Brownies med ananas, papaya och mycket annat gott!