Carinas kladdbrownie

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Mellanting mellan kladdkaka och brownies. Inte så kladdig, inte så söt men suveränt god med en klick grädde till kaffet.

Ingredienser

  • 100 g 70 % choklad
  • 125 g osaltat smör
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl socker
  • 1 ½ dl extrafint vetemjöl (innehåller bakpulver)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 190 grader. Lägg bakpapper i en smörad form som är ca 20 x 20 cm. Bryt chokladen i bitar och smält med smöret i vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna något. Blanda under tiden ägg, socker och mjöl i en skål. Tillsätt chokladsmeten och rör ihop. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-18 min tills det har bildats en frasig yta. Vill man ha en kladdig kaka tar man ut den när den fortfarande är lite ”gungig”. Om inte väntar man tills den känns fastare. Servera med en klick vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben