Carins fiskgratäng allt-i-ett

Serverar: 3 portioner

Tid: 40 minuter

Hela rätten i en form, gott och enkelt.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • Ca 20 g hackad gräslök
  • 1 msk smör till formen
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 4 potatisar
  • 1 msk citronpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 ½ dl (matlagnings)grädde
  • 1 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form. Skala potatisen och tärna den i små cm-stora kuber som läggs i botten på formen. Salta lätt. Lägg den tinade fisken över potatistärningarna och smula buljongtärningen över fisken/potatisen. Salta och krydda med citronpeppar. Klipp färsk gräslök ( går även med fryst) över fisken/potatisen. Strö över osten och häll sist över grädden. Gratinera i 225 grader i 30 min. Om den ser ut att bli bränd så täck med folie sista minutrarna.
    2. Serveras med rivna morötter, och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben