Carins laxfilèer med mandelflan och rostade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Allt-i-ett. Kan det bli enklare? Egen komposition som jag gärna delar med mig av. Riktigt gott blev det också!

Ingredienser

  • 4 laxfilèer ca 500 g
  • 8 ordinära potatisar
  • 1 röd lök
  • 3-4 morötter
  • 1 orange paprika
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk smör till formen
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 förp.= 25 gr flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna och morötterna. Klyfta potatisen och slanta morötterna. Varva i botten på formen. Strö över 1 tsk flingsalt och vitpepparn. Lägg laxfilèerna ovanpå och strö över resten av flingsaltet över filèerna. Fördela persiljan på fisken och överst strör du på den flagade mandeln. Ringla över 3 msk olivolja över allt och sätt in formen i ugnen i 15 min. Finhacka under tiden rödlöken och hacka paprikan. Ta ut formen och strö över lök/paprika och ringla över ytterligare 1-2 msk olivolja. In i ugnen igen i 15 min.
    2. Smaklig måltid.
    3. Servera ev. med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben