Caritas Vin brässerad kyckling på risbädd

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Snacka om en favorit! Detta är en underbar rätt som man kan göra i tid innan man skall ha gäster och bara gratinera innan de kommer. Måste smakas. Underbar!!!!!!!

Ingredienser

  • 2 stora gödkycklingar
  • 2 msk margarin
  • 2-3 dl soave (vitt vin)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g svamp
  • 1 gul lök
  • 100 g rökt skinka el ev. bacon
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl buljong
  • 200 g lagrad ost
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingarna. Späd med vinet. Ös under tiden den står i ugnen. Krydda med salt och peppar. Efterstek i 40 minuter.
    2. Tag upp kycklingarna. Tag bort köttet. Dela köttbitarna. Koka ihop spadet till ca 2 dl. Bryn svampen. Skala och hacka löken fint och bryn med svampen ca 4 minuter. Tillsätt skinkan. Drag av kastrullen.
    3. Pudra över vetemjölet och späd med hönsbuljong och kycklingspadet. Låt koka upp under ständig omrörning.
    4. Tillsätt grädden. Småputtra ca 10 min. Lägg i köttet. Blanda. Lägg kokt ris i botten på en ugnsfast form och kycklingstuvningen över.
    5. Lägg på riven ost och gratinera i 250° i 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben