Snacka om en favorit!
Detta är en underbar rätt som man kan göra i tid innan man skall ha gäster och bara gratinera innan de kommer.
Måste smakas. Underbar!!!!!!!
Ingredienser
2 stora gödkycklingar
2 msk margarin
2-3 dl soave (vitt vin)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
400 g svamp
1 gul lök
100 g rökt skinka el ev. bacon
1 dl vetemjöl
5 dl buljong
200 g lagrad ost
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Bryn kycklingarna. Späd med vinet. Ös under tiden den står i ugnen. Krydda med salt och peppar. Efterstek i 40 minuter.
Tag upp kycklingarna. Tag bort köttet. Dela köttbitarna. Koka ihop spadet till ca 2 dl. Bryn svampen. Skala och hacka löken fint och bryn med svampen ca 4 minuter. Tillsätt skinkan. Drag av kastrullen.
Pudra över vetemjölet och späd med hönsbuljong och kycklingspadet. Låt koka upp under ständig omrörning.
Tillsätt grädden. Småputtra ca 10 min. Lägg i köttet. Blanda. Lägg kokt ris i botten på en ugnsfast form och kycklingstuvningen över.
Lägg på riven ost och gratinera i 250° i 15-20 min.