Carpaccio på oxfile

Serverar: 5 portioner

Tid: 10 minuter

Carpaccio är ljuvligt och serveras ofta som förrätt eller aptitretare. Rått kött när det är som bäst.

Ingredienser

  • 500 g oxfilé (lövtunna skivor)
  • 5 msk finhackad blekselleri
  • Hyvlad parmesan
  • Olivolja
  • 1/2 st citron
  • 1 1/2 krm flingsalt
  • 1 1/2 krm grovmalen svartpeppar
  • 3 msk pinjenötter
  • 1 dl färska basilikablad
  • Instruktioner

    1. Skär oxfilén i väldigt tunna skivor, ett tips är att skära filén frusen. Bred ut oxfiléskivorna på ett fat bredvid varandra. (det är snyggt med ett stort fat)
    2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna (OBS skall vara torr). Blanda alla övriga torra ingredienser och fördela över oxfilén. Hyvla parmesanosten över och ringla sist över olivoljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ckarlsson 16 augusti 2008

    Carpaccio är väldigt gott! :p

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben