Ugnsbakad aubergine som mixas till en superöra, har provat den i Nice på en Nordafrikansk restaurang. Helt underbar!
Ingredienser
2 stora auberginer (kallas även äggplanta)
1 vitlöksklyfta
2-3 msk olivolja
Salt
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Dela auberginerna på längden. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, placera auberginerna med snittytan mot bakplåtspappret. Baka dem i ugnen ca 20 minuter. Känn på dem, om de känns mjuka är de klara.
- Dra av det mörka skalet när de inte längre är för varma att hålla i. Kör auberginkötten i matberedare eller med handmixer, pressa ner vitlöken, blanda med olja och salta.
- Denna röra ser inte så vacker ut i färgen, men smakar gudomligt, ha röran till en god köttbit, eller kyckling. Jättefin att doppa ett gott bröd i eller som dip till grönsaker. Har varit succé på buffébord hos oss.
- Våga prova!!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ett hett tips är att rosta vitlöksklyftan/orna på bakplåtspappret med lite olja på tillsammans med auberginerna...