Ceasarsallad med hälleflundra

Denna variant av Ceasarsallad fick se dagens ljus tack vare ett misstag i servisen, men det blev krogens populäraste rätt.

Ingredienser

  • 800 g hälleflundra
  • Smör
  • 1 dl pressad citronjuice
  • 1 msk honung
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • Romanasallad
  • Rödlök
  • 2 ägg
  • 2 dl olivolja
  • Parmesan
  • 1 msk hackad vitlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 sardell
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka äggen i 30 sekunder , knäck dem och mixa ihop med vitlök,vinäger och sardeller. Häll i oljan droppvis eller i en jämn och fin stråle under vispning tills det blir en krämig sås. Riv och Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
    2. Blanda i salladen, rödlöken och parmesanen i en stor bunke. slå i dressingen och blanda runt.
    3. Värm upp citronjuicen i en kastrull och reducera, det vill säga koka ihop tills 1 matsked återstår, Tillsätt honung och svartpeppar. Tag av citronjuicen från plattan och pensla den på fiskens översida.
    4. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken, cirka 2-3 minuter på varje sida.
    5. Servera med firren och ett gäng krutonger .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ellabella07 20 juli 2012

    Mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben