Cecilias mandeltårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel och god

Ingredienser

  • 150 g malen mandel
  • 3 st äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl créme fraiche
  • 125 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Gör två tallriksstora rundlar på ett bakplåtspapper. vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner resten av ingredienserna. Bred ut smeten i rundlarna och grädda i 175 grader cirka 15-20 min.
    2. Fyllning: Bryt chokladen i små bitar och lägg dem i créme fraichen, värm försiktigt.
    3. Bred ut chokladsmet på först den ena kalla bottnen, lägg ihop och bred resten ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben