Cesar sallad med grillad kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

gott och enkelt

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, grillade
  • 1 romansallatshuvud
  • 2 vita brödskivor, till krutonger
  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 sardeller, eller ansjovisfiléer
  • 1 tsk fransk senap, ljus
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl olja
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Skölj salladen och skär upp den i mindre bitar. Skär brödet i tärningar, stek på mellanvärme 1-2 min (det går ganska fort) i 1-2 msk olja. Krydda salt, peppar och ev pressad vitlök (kan uteslutas). Ta upp och låt dem svalna på hushållspapper. Koka ägget i 2 minuter. Skala och blanda äggen med övriga ingredienser utom olja och ost i en mixer/matberedare. Droppa sedan i oljan försiktigt. Riv osten i tunna strimlor. Blanda ost, dressing och salladsblad. Strimla kycklingfiléer och lägg ovanpå. Lägg upp på tallrik och garnera med brödkrutonger.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben