Ceviche

Serverar: 4-6 portioner

Råmarinerad fisk - den "kokar" i marinaden. Väldigt fräscht och gott en varm sommardag. Det går att variera innehållet - prova örter, frukt och grönsaker.

Ingredienser

  • 500 g vit saltvattensfisk - flundra, torsk etc
  • 2 lime
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade vårlökar
  • 1 näve finhackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i små tärningar. Blanda med hackad vårlök, chili och koriander. Pressa limen och citronen, blanda med oljan och häll över. Ställ kallt i minst 6-7 timmar. Rätten bör vändas några gånger under marineringen.
    2. Ät tillsammans med smakneutrala kex eller bröd.

    Liknande recept

    4
    30 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben