Råmarinerad fisk - den "kokar" i marinaden. Väldigt fräscht och gott en varm sommardag.
Det går att variera innehållet - prova örter, frukt och grönsaker.
Ingredienser
500 g vit saltvattensfisk - flundra, torsk etc
2 lime
1 citron
1 dl olivolja
1 finhackad röd chili
3 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade vårlökar
1 näve finhackad färsk koriander
Instruktioner
- Skär fisken i små tärningar. Blanda med hackad vårlök, chili och koriander. Pressa limen och citronen, blanda med oljan och häll över. Ställ kallt i minst 6-7 timmar. Rätten bör vändas några gånger under marineringen.
- Ät tillsammans med smakneutrala kex eller bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyårsmiddag
Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...