Cha Nem- friterade vårrullar

Serverar: 16 portioner

Dessa Vietnamesiska vårrullar är supergoda! Mycket ingredienser.

Ingredienser

  • 16 plattor vårrullsdeg, gärna "spring home", 215x215 mm
  • 2 dl glasnudlar
  • 400 g blandfärs
  • 2 msk fisksås på flaska, Nam Pla
  • 200 g krabbkött
  • 400 g räkor
  • 1 purjolök
  • 1 dl morötter
  • 1 dl röd paprika
  • 1 dl böngroddar
  • 1 dl skogssvamp
  • 2 äggulor
  • Olja till fritering
  • Tillbehör
  • Sweet chilisås eller fisksås (se recept nedan)
  • Fisksås
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 tsk socker
  • 3 msk varmt vatten
  • 2 tsk limejuice
  • 5 tsk fisksås på flaska (Nam pla)
  • Instruktioner

    1. Blöt glasnudlarna i en skål med kallt vatten 1 timme före beredning. Sila sedan bort vattnet och klipp nudlarna ca 1 dm långa längder. Finhacka räkor, purjolök, morötter, paprika, böngroddar och svamp. Blanda färs med fisksås, krabbkött, nudlar och de finhackade grönsakerna.
    2. Lägg en avlång klick färsblandning i mitten av varje vårrullsplatta. Rulla ihop så rullen sluter tätt. Pensla skarven med ägg och klistra ihop.
    3. Fritera i 170-180 grader het olja i frityrpanna eller liknande. Fritera totalt 5 minuter, vänd rullarna efter halva tiden. Fritera bara några åt gången, inte alla samtidigt.
    4. Fisksås: Skär chilin i ringar, ta bort alla frön. Spara 173 av chilin till garnering. Mortla eller finhacka chili, vitlök och socker så att du får en pasta. Tillsätt varmt vatten, rör så att sockret löser sig. Tillsätt limejuice och fisksås. Låt stå och dra minst 10 minuter före servering.
    5. Servera vårrullarna med fisksåsen eller sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben