Champagnegrottor med jordgubbssylt

Serverar: 25-35 portioner

Den klassiska Hallongrottan görs härs om med champagneessens och jordgubbssylt. Grundreceptet kommer från Flickorna Lundgren på Skäret.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 1 dl socker
  • Drygt 4 dl mjöl
  • 60 g marsanpulver
  • 1 1/5 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk champagneessens
  • Cirka 1 dl fast jordgubbssylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker poröst. Blanda marsanpulver och bakpulver och häll i. Arbeta ihop till en deg. Smaksätt med champagneessens. Dela degen i 2 delar. Rulla ut dem till längder och skär i bitar á cirka 25 g. Rulla till valnötsstora kulor och lägg i formar. Gör en grop och lägg i en klick jordgubbssylt. Grädda i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben