Jordgubbssylt

Serverar: 1 portioner

Enkel och god sylt utan tillsatser. Jättegod på filmjölk. Jag tycker inte om hela jordgubbar i sylten så jag mosar ordentligt eller kör med stavmixern. Det brukar aldrig bli kvar tillräckligt med jordgubbar i mitt jordgubbslandet för att göra sylt så jag brukar köpa frusna jordgubbar. Funkar bra det med. Jag fryser in största delen av sylten och tar fram efterhand som det går åt och förvarar i en burk i kylen. I kylen håller den ca 3 veckor. Har aldrig haft kvar längre.

Ingredienser

  • 2 kg jordgubbar
  • 8 dl socker
  • Instruktioner

    Lägg bär och socker i en stor kastrull. Koka i 30 minuter på hög temperatur. Det skall bubbla regält. Akta så det inte bränner bara. Skumma. Viktigt för hållbarheten att det blir gjort ordentligt. Bakterier älskar skum. Låt svalna och förvara i kyl och frys. Se kommentar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    puntella 19 juni 2009

    se vilken kommentar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben