Champinjonköttbullar med spenatpasta

Serverar: 4 portioner

Gott till vardags och passar både barn och vuxna.

Ingredienser

  • 4 portioner färsk pasta
  • 400 g nötfärs
  • 200 g champinjoner
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl kolsyrat mineralvatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche (inte för mycket!)
  • ½ msk dijonsenap
  • 200 g färsk spenat
  • Instruktioner

    Lägg köttfärsen i en bunke. Riv ner champinjoner på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och blanda i. Knäck ner ett ägg. Salta och peppra. Häll i mineralvattnet. Jobba ihop färsen smidig (men inte för mycket så att den blir seg). Forma färsen till köttbullar. Genomstek köttbullarna gyllenbruna i smör och olja på medelgod värme. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla rödlöken grovt. Ha smör och olja i en kastrull. Fräs rödlöken snabbt. Ha i crème fraiche, senap och spenat. Blanda runt och låt det sjuda någon minut. Blanda försiktigt ner köttbullar och pasta och låt allt bli genomvarmt. Avsluta med lite extra svartpeppar..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben