Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Krämig och god är denna vegetariska pasta som du gör på ett kick!

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, gärna penne
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna i torr panna tills de får en gyllenbrun färg. Häll upp i en skål och låt svalna.
    2. Skala och skiva löken. Stek den i smör i en stekpanna på svag värme tills löken blir genomskinlig. Tillsätt spenaten och stek ytterligare några minuter.
    3. Häll i grädde, smulad buljongtärning och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner dem i såsen eller servera till.
    4. Servera den nykokta pastan med spenatsåsen och toppa med pinjenötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben