Spenatpasta med ägg

Serverar: 4 portioner

Krämig sås med spenat och hackat ägg toppar den nykokta pastan.

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 3 ägg
  • 1 purjolök
  • 250 g färsk eller fryst bladspenat
  • Smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Hårdkoka äggen.
    3. Skölj och strimla purjolöken. Hacka spenaten grovt. Fräs purjolök och spenat i smör i en kastrull. Rör i crème fraiche och krydda med salt och peppar. Låt det koka någon minut.
    4. Skala och hacka äggen.
    5. Blanda den kokta pastan med spenatröran.
    6. Lägg upp i djupa tallrikar och strö över ägghacket.
    7. Tips! Strö gärna över lite parmesanost. Krydda lite extra med vitlök och chili. Lägg gärna till muskot i spenaten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    puntella 13 maj 2009

    Stekte spenaten i vitlöksolja (hade ingen purjolök). Blev riktigt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben