Krämig sås med spenat och hackat ägg toppar den nykokta pastan.
Ingredienser
250 g pasta
3 ägg
1 purjolök
250 g färsk eller fryst bladspenat
Smör
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hårdkoka äggen.
Skölj och strimla purjolöken. Hacka spenaten grovt.
Fräs purjolök och spenat i smör i en kastrull.
Rör i crème fraiche och krydda med salt och peppar. Låt det koka någon minut.
Skala och hacka äggen.
Blanda den kokta pastan med spenatröran.
Lägg upp i djupa tallrikar och strö över ägghacket.
Tips!
Strö gärna över lite parmesanost.
Krydda lite extra med vitlök och chili.
Lägg gärna till muskot i spenaten.
Stekte spenaten i vitlöksolja (hade ingen purjolök). Blev riktigt gott.