Champinjonpaté med örter

Serverar: 4 portioner

Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 750 g grovhackade champinjoner
  • 1 dl finhackad salladslök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad slätbladig persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dragon
  • 2½ dl rostade osaltade cashewnötter
  • 2 msk olivolja
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en stekpanna tills det börjar fräsa. Lägg i champinjoner, salladslök och vitlök och fräs cirka 15 minuter, rör om då och då, tills svampen är väl brynt och all vätska har ångat av. Lägg blandningen i en skål och låt svalna. Tillsätt persilja, gräslök och dragon.
    2. Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa tills finhackade. Tillsätt olivoljan och mixa tills väl blandat.
    3. Tillsätt svampblandningen till nötmassan och mixa allt till en grov paté. Smaka av med svartpeppar.
    4. Skeda upp patén i en serveringsskål eller fördela den i fyra portionsskålar som rymmer cirka 1 dl. Servera tillsammans med tunna, lätt rostade baguetteskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben